Deň otvorených dverí 2021

Aj toto leto sa nám podarilo uskutočniť Deň otvorených dverí, napriek obmedzeniam. Tri hodiny ste si mohli vyskúšať niekoľko našich krúžkov. Počas prestávok sme si pochutnávali na domácich koláčoch a porozprávali sme sa o ďalších aktivitách/krúžkoch, ktoré pre vás pripravujeme na nový školský rok.

Žabiak na DOD ponúkol deťom možnosť vyskúšať si ukážku hudby, rytmizácie a zábavy z pohybov cez zážitky, ktoré sú hlavným odkazom nášho krúžku (Pohyb a rytmika cez zmysly). Nové deti spolu s deťmi, s ktorými sme sa už videli sa prirodzene spájali a  mali spoločne radosť z toho, čo zažívajú. Spolu s rodičom si dieťa si už malé dieťa (krúžok je pre deti od 1 roka) skúša byť súčasťou niečoho riadeného, avšak sú aj aktívnymi tvorcami programu, pričom rešpektujeme ich individuálne potreby

Na dvorčeku v Tvorivej dielni deti, spolu s lektorkami Zuzkou a Maťou, vyrábali mini akvárium. Pri jeho výrobe použili veci, ktoré bežne nájdeme v každej domácnosti. Pod vedením lektoriek s využitím svojej úžasnej fantázie im vdýchli nový život. Poháre na zaváranie sa stali morskou hladinou, použité obaly na zošity sa zmenili na ryby, chobotnice, morské hady a ďalšie zvieratká. Zo zvyškov priadzí a podložiek z bonboniéry sa stali medúzy a gombíky poslúžili ako morské dno. Deti si tvorenie naozaj užívali, vymýšľali nové tvary, kombinovali farby a tak vznikali originálne dekorácie, ktoré si odniesli domov ako spomienku na náš DOD.

Počas Dňa otvorených dverí sme si užili aj ukážkovú hodinu Angličtiny pre najmenších. Zišli sme sa v počte, ktorý nebol úplne ideálny pre danú aktivitu 🙂 (bolo nás viac ako dosť ). Zahrali sme sa s farbami, nakŕmili hladného Rabbita a v závere sme rozhýbali naše telá pri cestovaní autobusom. Ukážka obsahovala spôsob akým sa deti hravou formou zoznamujú s anglickými slovíčkami a ako ďalej s nimi pracujeme pri hre a pohybe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Meno *
Email *
Adresa webu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.