Ruka v ruke na Detských Hviezdnych nociach 2018

V Bytči ste mohli 16.-19.8 2018 zažiť 4 dni plné hudby, divadla, filmov, workshopov a diskusií. Komunitné centrum Ruka v ruke bolo pri tom. Tento rok sme sa totiž aktívne podieľali na mestskom multižánrovom festivale Hviezdne noci. Naše centrum pripravilo aktivity pre najmenšie detičky vo veku 1-5 rokov.

Program Detských Hviezdnych nocí sa odohrával prevažne v Šapitó v parčíku pri zmrzline. Práve tam sme naplno odštartovali našu účasť kreatívnym workshopom „Tvorilka“. Šapitó praskalo vo švíkoch, keď sa doň nahrnuli tvorenia chtivé duše. Atmosféra bola famózna, dve hodiny ubehli ako voda. Naše lektorky Janka a Terka sa síce poriadne zapotili, no pod ich vedením deti vytvorili naozaj krásne dielka. Zahrali sme sa s kameňmi, papiermi, nožnicami, ale aj farbami. Najmenší si vytvorili ohňostroje, väčší kamienkové kaktusy v kvetináči, či závesné hviezdne ozdoby. Hviezdna špirála teraz skrášľuje nejednu detskú izbu a osvieži spomienky na Hviezdne noci.

V nedeľu sme si užili hudobno-pohybový worshop s našim žabiakom „Pohyb a rytmika cez zmysly“. Spolu so žabiakom z močiara sme prežili nevídané dobrodružstvá pri objavovaní čarovných planét a ich obyvateľov. Strávili sme čas pri rôznych hrách, pesničkách, riekankách, pri rytmizovani s hudobnými nástrojmi či s materiálom bežného použitia a pri spoločnom cvičení. Hlavnou myšlienkou našej rytmiky je podpora vzájomného vzťahu, socializácie a radosť z našich zmyslov.

Už v úvode festivalu (štvrtok 16.8.) sme dostali možnosť predstaviť naše centrum na Diogénovom sude (diskusnom fóre Hviezdnych nocí) v priestoroch Vitalkafe. Na tomto mieste sme v nedeľu podvečer náš program aj zavŕšili prednáškou psychologičky Lenky Ciglanskej na tému „Ako všetko zvládnuť a nezblázniť sa“.

Ďakujeme všetkým, ktorý nás podporili účasťou na workshopoch, či prednáškach. Ďakujeme tiež všetkým, ktorý nás podporili v našom infostánku v Slowzóne a ako odmenu od nás dostali handmade výrobok. Naše členky a sympatizantky ušili látkové tašky, pískacie tričká, vyrobili drevené puzzle pre deti, náušničky, náhrdelníky a ďalšie drobnosti. Vďaka vám sme za ne získali 108€, ktoré použijeme na úhradu ďalšieho nájmu priestorov a na nákup tvorivého materiálu na Tvorilku.

V neposlednom rade chceme poďakovať pánovi Hrivíkovi z Dlhého Poľa, ktorý už druhýkrát nezištne ozvučil našu exteriérovú akciu. Prvýkrát nám pomohol počas akcie „Spoznaj ma“ na námestí a pomôcť neváhal ani teraz na Hviezdnych nociach.

Vďaka vašej podpore môžeme činnosť komunitného centra Ruka v ruke neustále zlepšovať, dopĺňať a udržiavať na kvalitnej úrovni. Viac o tom ako nás môžete podporiť sa dozviete tu.

P.S. Keďže sme duše tvorivé, tak krásne výrobky máme v ponuke aj naďalej. Podporiť nás touto formou môžete počas každej Herničky alebo po dohode kedykoľvek.

Od septembra opäť fungujeme na plno a chystáme rôzne aktivity a otvárame nové krúžky. Po lete máme pre vás prichystané nie len vašu obľúbenú Tvorilku a Pohyb a rytmiku cez zmysly, ale aj novinku – Angličtinu pre najmenších. Pokračujeme zaujímavými prednáškami, workshopmi či podpornou skupinou pre rodičov, chýbať nebudú ani obľúbené Priadky a mnoho ďalšieho. Celý rozvrh aktivít na nový školský rok nájdete tu. Nezabudnite sledovať Kalendár podujatí, aby vám nič neušlo.

Na krúžky je potrebné sa vopred prihlásiť. Prihlásiť sa môžete osobne v centre, mailom na info@rukavruke.sk, na našej Facebookovej stránke Ruka v ruke a na telefónnom čísle 0944150670 u Adriány.  Prihlášky sú k dispozícii v centre alebo si ju môžete stiahnuť (Stiahnuť prihlášku). 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Meno *
Email *
Adresa webu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.