Rodinná „pokladovka“ predstavila bytčianske povesti nielen deťom

Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí pripravilo Komunitné centrum Ruka v ruke na týždeň od 31.5. do 6.6.2021 pokladovú hru „Po stopách povestí Bytče a okolia“, ktorá sa konala v širšom centre mesta Bytča. Akcia prebiehala počas celého dňa a rodiny sa jej zúčastnili individuálne. Hru absolvovali i žiaci zo Spojenej školy internátnej v Bytči so svojimi pedagógmi a asistentami.

Poslaním centra Ruka v ruke je posilňovanie vzťahov na všetkých úrovniach (vzťah medzi rodičom a dieťatom, vzťah k sebe samému a svojmu telu, k prírode a všetkému živému, ale i vzťah k svojmu mestu). Hlavným cieľom tejto akcie bola práve podpora vzťahov medzi rodičmi, starými rodičmi a deťmi a ich spoločné aktívne trávenie voľného času. Taktiež podpora vzťahu k svojmu mestu a jeho okoliu. Formou povestí, úloh a tipov na výlety sa dozvedeli nové informácie o Bytči, jej dejinách i súčasnosti.  Zároveň si hravou formou vyskúšali svoje fyzické sily a odniesli si morálne ponaučenie.

Poklad deti hľadali podľa mapy, ktorú našli v areáli komunitného centra. Tam si zároveň prečítali prvú povesť, ktorá bola o zakliatom mníchovi na hrade Hričov. Potom ich cesta viedla na kaplnku, kde sa dozvedeli o liečivom prameni, ktorý máme v Bytči. Treťou zastávkou bol zámocký areál s povesťou o drakovi. Na námestí pri kostole si zatancovali podľa povesti o Tancovej. Na poslednom stanovišti ich už čakala povesť o zakliatej zámockej pani Eleonóre a zároveň aj odmena – magnetka s kolážou zaujímavých miest Bytče.

Pokladovú hru podporilo aj Mesto Bytča finančným príspevkom vo forme grantu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Meno *
Email *
Adresa webu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.