Cesta lietajúceho draka 2022 – Zvíťazilo čaro jednoduchých vecí a mágia vzťahov

Druhú októbrovú sobotu (8.10.2022) sa oddychová zóna Kaplnka v Bytči premenila na miesto pre rodiny, priateľov, dobrodružstvo. 5.ty ročník rodinného podujatia Cesta lietajúceho draka bol plný napätia. Rodiny s deťmi sa snažili zachrániť zakliate kráľovstvo, po splnení úloh ich čakal finálny súboj so zlým čarodejníkom. Spolu spoznali zákutia hradu, komnaty, kuchyňu, tanečný sál i cvičisko rytierov. 

Celý program bol vytvorený tak, aby sa mohli zabaviť malí aj veľkí a mohli si to užiť naozaj spoločne. Deti, rodičia, priatelia sa tak stali rytiermi a princeznami a hľadali heslo, ktoré zruší zlé čary. Objavili ho cez splnené úlohy rôzneho druhu – od pohybu, tvorenia, bádania, ci strieľania a výsledkom bolo slovo OBJATIE, ktoré, keď zrealizovali so svojimi najbližšími, zrušilo zlú moc a hrad mohol opäť vypustiť lietajúceho draka a s ním aj ostatné šarkany detí. 

Napriek tomu, že akciu navštívilo vyše 700 ľudí, nikde ste nevnímali masový efekt. Skôr naopak, videli ste akčných oteckov ako šermujú so svojimi synmi a pridŕžajú sukničky svojim princeznám na tanečnom bále, trpezlivé mamičky sa navzájom rozprávajú a pri tom pozorujú deti pri love črievičiek z kráľovského jazierka, či starostlivých starých rodičov, ktorí radia vnúčatám ako vystreliť z praku a využijú šancu tiež si to skúsiť. Pomedzi ľudí či v bufete ste mohli stretnúť dobrovoľníkov centra v červených tričkách, ktorí sa radi pristavili, spýtali, či vám niečo nechýba.

Úžasná rodinná atmosféra potvrdzuje víziu tohto občianskeho združenia. Komunitné centrum Ruka v ruke si praje, aby sme rozvíjali vzťahy a podporili to dobré v nás a medzi nami. Veria, že ak sa spojíme a v druhých budeme hľadať skôr to, čo nás spája a nie to čo rozdeľuje, mesto, krajina ale koniec koncov aj svet sa tak stane lepším miestom pre život. Príležitosť má každý z nás a to tým, že začne od seba. Ak vás to zaujalo a chcete sa pridať Ruka v ruke vás rada uvidí v Bytči na svojich pravidelných aktivitách. Spojte sa s nami cez web www.rukavruke.sk alebo Facebook stránku.


Komunitné centrum Ruka v ruke je občianskym združením, ktoré vytvára pre Bytču a okolité dediny priestor, kde sa ľudia rôznych vekových kategórií môžu spolu stretávať, spoznávať, vzdelávať sa a tvoriť komunitu.  Nájdete tu zaujímavú ponuku aktivít ako tráviť čas zmysluplne s dôrazom na podporu vzťahov, či k ľudom okolo, k sebe samému, k členom rodiny, k prírode, k fyzickému, ci psychickému zdraviu. Aktivity vedú profesionáli, ktorí majú ale pridanú hodnotu a to chuť robiť a viesť svoju aktivitu so srdcom na dlani. Vytvára to tak domácku atmosféru a pocit záujmu a bezpečia. Práve atmosféra je to, čo prvé oslovi, keď sa zúčastníte akejkoľvek aktivitu, ktorú toto centrum organizuje. Okamžite sa tam cítite ako doma.