Kurz prvej pomoci v rodine

V sobotu 20.6.2020 sme v centre Ruka v ruke v spolupráci s RESCUE ACADEMY s.r.o usporiadali akreditovaný KURZ PRVEJ POMOCI V RODINE. Kurz bol zameraný na najdôležitejšie zásady poskytovania prvej pomoci u novorodencov, detí v predškolskom a školskom veku so zameraním na nácvik resuscitácie.

Na kurze sa účastníci v prvom rade naučili ako zhodnotiť stav dieťaťa či aktivovať IZS (112, 155) a komunikovať s operátorom. Oboznámili sa s najčastejšími príčinami vzniku, následkami a riešením náhlych udalostí úrazového a neúrazového pôvodu, ktoré môžu ohroziť život a zdravie človeka. Kurz zahŕňal okrem teoretickej časti (40%), praktický  nácvik prvej pomoci pri poruche vedomia, poruchách dýchania a srdcovej činnosti, krvácaní, šoku, zlomeninách, poraneniach chrbtice a kŕčových stavoch u detí.

Na konci kurzu účastníci absolvovali záverečný test (teória aj prax). Po jeho úspešnom zvládnutí, získali osvedčenie o absolvovaní akreditovaného kurzu prvej pomoci platné na dva roky.

Chceme sa poďakovať lektorke Bc. Martine Ozcan, ktorá s veľkou profesionalitou viedla celý kurz, ale aj riaditeľovi Rescue academy Ing. Róbertovi Gajdičiarovi za ústretovosť počas celej organizácie kurzu.

Zaujal vás Kurz prvej pomoci v rodine? Napíšte nám o tom cez správu na FB profile Ruka v ruke alebo mailom na info@rukavruke.sk a ak sa nazbiera aspoň minimálny počet účastníkov, zabezpečíme ďalší kurz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Meno *
Email *
Adresa webu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.